Formål:
Introduktion til neuroanatomi, apopleksi og kognitiv funktionsnedsættelse. Kurset giver et indblik i sammenhængen mellem det fagpersoner læser i journalen og det du ser i klinisk praksis. Der vil desuden gives et indblik i prognostiske overvejelser med udgangspunkt i skadetype, skadeplacering, det akutte forløb og de kliniske observationer.


Igennem dagen kommer du igennem en række temaer, der tilsammen skulle give en mere grundlæggende forståelse for hjernen, dens funktioner og hvad der sker når der opstår en skade.

Hvilke prognostiske overvejelser kan der f.eks. være ift. skadens type? Hvorfor er der forskel på forløb afhængigt af om det er en blødning eller en blodprop? Og hvor stor betydning for træningen har det, hvem du er som person?

Du vil blive introduceret til grundlæggende neuroanatomi med eksempler på udfald, der knytter sig til skade i bestemte områder. Den grundlæggende teoretiske forståelse for anatomien giver et bedre grundlag for hypotesedannelse og et skarpere klinisk blik.

Vi kommer ind på flere forskellige typer af kognitive og adfærdsmæssige dysfunktioner i håbet om bedre at kunne identificere dem og ikke mindst forstå, rumme og arbejde med dem.

Hvad er neglect egentlig for noget? Og hvordan arbejder man med det i genoptræningen? Hvordan i alverden træner man en borger med hukommelsesforstyrrelser? Hvordan kommer adfærdsforstyrrelser til udtryk og hvordan hjælper vi borgeren til en mere hensigtsmæssig adfærd?

Neuroanatomi i praksis er et kursus, der henvender sig til en bred personalegruppe, der arbejder med neurologiske borgere. Det er f.eks. ergo- og fysioterapeuter, sygeplejersker og SSA’ere, pædagoger og logopæder.Målgrupper:
Alle faggrupper der er i kontakt med neurologiske borgere og vil vide mere om neurologi og neurorehabilitering.


Dato og tidsrum:
06. april 2022 8:30 - 16Underviser:
Louise Gade, tidligere forløbsansvarlig neuropsykolog på Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter.


Undervisningssted:


Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter, Ole Hansens Vej 7, 4100 Ringsted


Pris: 2.200,- ex mom. Forplejning med i prisen


Tilmeld dig her 


Tidligere kursister siger:


"Et kursus hvor man bliver opslugt fra begyndelsen, og en underviser der er dygtig til at have kursisterne underholdt fra start til slut."


"Louise er super god til til at komme med eksempler fra egen hverdag med borgerne og gør det derfor lettere at overføre. Hun gør det levende, når hun bevæger sig rundt i lokalet og laver fagter til sine ord. Der et enormt smittende at lære noget fra en person, som bare elsker hjernen og alle dens mysterier. I undervisningen drømmer man sig væk og forestiller sig, at man efterfølgende vil nørde mindst lige så meget som hun - bare fordi hun får det til at lyde så spændende. Hun gør det let at forstå og mega spændende at lære nyt."


"Et kursus med et højt fagligt teoretisk niveau suppleret med eksempler fra praksis."


"Jeg fik en bedre forståelse for de journaler, jeg modtager på borgerne, for ærligt så var de fleste ord, som kom efter 'apopleksi' temmelig svære at forstå. Det er de stadigvæk til tider, men hun har givet mig en lyst og tro på mig selv. Det betyder, at jeg i dag undersøger det mere dybdegående, forsøger at forstå hjernens opdeling, hvilke kar der er ramt osv."


"Jeg fik repeteret min fysiologiske viden om dendritter osv. Og denne gang forstod jeg det meget bedre end på skolen, hvor jeg ikke havde nogen form for praktisk erfaring."COVID-19 foranstaltninger

Vi overholder retningslinjerne fra SST. Vi har sørget for at der kan holdes god afstand. På de kurser, hvor der er behov for at have tættere kontakt bærer alle værnemidler. Medbring selv værnemidler eller tilkøb ved tilmelding til kurset. 

Udviklingsterapeut på Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter, Christa Bendell

Tilmeld dig kurset

Spørgsmål til kurset? Kontakt Christa Bendell tlf. nr. 24 75 69 17

Tilmelding
Louise Gade, forløbsansvarlig neuropsykolog på Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter

Louise Gade

Underviser og tidligere forløbsansvarlig neuropsykolog på Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter

Send mail
Nyheder fra Ringstedhave

Tilmelding til nyhedsbrev

Modtag faglige nyheder fra Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter i din indbakke. 

Tjek om bekræftelsesmailen er røget i spammappen.