Botræning for dig, der har en senhjerneskade og er mellem 18-30 år

Botræning på Ringstedhave

Ringstedhave Botræning er for dig mellem 18-30 år, der har en erhvervet hjerneskade. Du bor på Ringstedhave i din egen lejlighed og er omgivet af et tværfagligt personale, der træner med dig ud fra dine særlige ønsker og behov.

Målet er, at du kommer til at klare dig så selvstændigt som muligt i forhold til det liv, du gerne vil leve. Både mens du bor hos os og særligt når du flytter fra Ringstedhave.

Vi træner, vejleder og støtter dig, så du lærer at klare dig selv bedst muligt i forhold til din dagligdag med personlig pleje, hverdagsaktiviteter, fritidsliv og evt. uddannelse eller arbejde.

Hvorfor Ringstedhave Botræning?

  • Fordi du vil være i et miljø, hvor fokus er på bo-, uddannelse- og jobafklaring, men også hvor du sammen med jævnaldrende og ligesindede kan udvikle dig socialt, kognitiv, psykisk og fysisk.
  • Fordi hverdagen er bygget op med henblik på at udvikle dig til at leve et selvstændigt liv, gennem ADL-træning, sociale fællesskaber og udvikle kompetencer til at bo i egen bolig.
  • Fordi vi arbejder ud fra dine ønsker om det gode liv, dine drømme og visioner.

  • Fordi vi lytter til dig, dine pårørende, dit netværk og sammen arbejder vi os hen til dine mål.

Træning med ergo- og fysioterapeut

Ergoterapeuten træner alle de færdigheder, som er nødvendige for at du kan klare dig selvstændigt i hverdagen. Derfor kan en del af træningen godt foregå i det offentlige rum. Eksempler på hvad du træner med en ergoterapeut er: at gå i bad, gå på toilettet, barbere dig, børste tænder, klæde dig på, lave mad, spise, gøre rent, købe ind, vaske tøj og tage bussen. Ergoterapeuten træner også kognitive færdigheder som koncentration, opmærksomhed, sociale færdigheder, overblik og planlægning.

Fysioterapeuten træner din styrke og koordinering med personligt tilpassede øvelser. Det kan fx være gangtræning, hvor du bliver støttet af terapeuten samtidig med, at du har en briks foran dig, som du skal gå rundt om.

Specialundervisning med tale- og neuropædagog

Alt efter hvilke behov du har, kan du få træning med en talepædagog eller undervisning i for eksempel læsning, skrivning, matematik og brug af computer, tablet eller smartphone. 

Neuropædagoger kan også træne din hukommelse, koncentration, planlægning, struktur og andre kognitive funktionsnedsættelser.

Dit nye hjem på Ringstedhave

Du bor i din egen to-værelses-lejlighed med stort badeværelse og te-køkken. Lejligheden indretter du selv.

Fællesskabet med de andre

På Ringstedhave er der 4 botrænings-lejlighed, der ligger i den ene ende 

 

 

Dorte Dahl, Ringstedhave

Spørgsmål til Ringstedhave Botræning?

Kontakt fysioterapeut og udviklingskonsulent, Dorte Dahl på tlf. nr. 40 76 02 67.

Send mail